Què és Aprentell?

Aprentell es una iniciativa a València que inclou tallers sobre aprenentatge (extraescolars, cursets, festivals…), a més d’una part d’ajuda a l’estudi (tant a grup com a estudiants individuals), per altra banda hi ha una secció de formació en dinámiques a mestres i en dinàmiques específiques sobre aprendre a aprendre, tambè inclou diversos cursos orientats per a famílies d’estudiants i per últim, però no menys important, una secció d’investigacions sobre l’aprenentatge.

A dia de hui amb Aprentell ho colaborat amb més de 20 centres educatius valencians (entre Instituts, Escoles, Escoles de Música…).

COM VA COMENÇAR?

Aprentell va començar com una forma d’ajuda a l’estudi musical (al 2010), que uns anys després va passar a ser una consulta per a l’estudi general.

A finals de 2014 es va iniciar el primer «Banc d’Accions d’Estudi» (2014-2016), es a dir, un registre de idees distintes que es poden realitzar per a estudiar. Es varen registrar al voltant de 1200 accions.

Per altra banda, al 2016 va començar el «Registre de Dinàmiques per Aprendre a Aprendre» que encara continua obert a dia de hui. Es tracta de generar i classificar aquelles idees que es poden realitzar perquè un estudiant conega millor l’aprenentatge.

Tot això va fer que, a més de la consulta individual d’ajuda a l’estudi que continua activa, s’obriren tambè els primers tallers als instituts de IES Patraix i IES Andreu Alfaro de Paiporta.

Al 2017 Aprentell es va reformar amb uns canvis substancials beneficiosos.

Es va modificar la base anant de «l’acció» a «les experiències d’aprenentatge». El que era «banc d’accions d’estudi» es va canviar pel «banc d’aprenentatges«. Ara s’estudien experiències de persones molt diverses, tant en la seua forma d’aprendre, en la matèria, com en la valoració del seu propi aprenentatge. Resumint: On abans parlavem de idees, ara parlem de realitats.

Ací trobaràs més informació de com funciona Aprentell actualment.

Tallers, cursos, consultes individuals, formacions, materials…

però tot segueix relacionat a saber com aprenem.

El responsable d’Aprentell és Carles.