IES Patraix – Entrevistes a professors/es

El taller que hem realitzat a IESPatraix (València) sobre aprenentatges a l’aula, s’ha centrat en interessar-se per els mestres, tant agradables com desagradables. Ha tingut una dinàmica que anem a comentar:

“ENTREVISTA A PROFESSORS/ES”

Explicació

Es proposa als participants que facen una llista, cada participant la seua, de 5 professors/es actuals. Per ordre cada estudiant presenta al mestre que ha triat (*és interessant que la llista siga variada per què així es pot comparar tambè les preguntes). Posteriorment de la presentació, es prepara per a cada professor/a presentat una llista curta de preguntes sobre el seu aprenentatge de la matèria del qual és professor. Les preguntes han de nàixer de la curiositat mateixa dels i les estudiants.

Resultat

Ha sigut una dinàmica divertida per que marca molt les artificialitats que fan els mestre per a mantindre l’ordre i l’interés a l’aula. Per tant, el comentari de les vivències és molt entretingut. A més, les preguntes han obert, en dos casos, la possibilitat d’una relació diferent i més amable amb dos mestres més difícils. L’interés ha estat sobretot amb l’apasionament inicial dels mestres amb la seua matèria d’estudi.

Conclusió

Aquest tipus de dinàmiques són interessants per mostrar, no només un interés en l’aprenentatge, sinó també una millora de la relació educativa. Les dinàmiques de millora de la relació educativa són fonamentals, de fet, en la majoria de voltes els problemes de l’aprenentatge no están en allò que s’aprén, sino en com s’aprén.