IES Patraix – Entrevista doble

El taller que hem realitzat a IESPatraix (València) sobre aprenentatges a l’aula, s’ha centrat en comparar asignatures que ens són desagradables amb assignatures agradables. Ha tingut dos dinàmiques. Anem a comentar una dinàmica d’elles:

«ENTREVISTA DOBLE»

Explicació

Es pregunta als participants per dos assignatures o matèries, la més agradable i la més desagradable al seu parer. Després, mostrat el resultat, la resta de companys prepara algunes preguntes als altres companys/es sobre aquestes dos matèries (per separat), el seu aprenentatge, la seua vivència. Posteriorment s’escriuen els resultats i es comenten.

Resultat

El resultat ha estat un conjunt de preguntes molt interessants i variades. Algunes d’elles insistint en la idea de la dificultat, dels punts d’inflexió en les vivències d’aquestes matèries i altres igualment interessants comparant els diferents aprenentatges.

Conclusió

Podem dir que un dels principals elements que ha eixit ha estat la importància del «com», es a dir, de les formes, de les maneres, de la relació educativa a l’hora de viure la matèria. Molt més important que la matèria en ella mateixa, menys alguna excepció on la matèria te una particular relació amb la vida personal (com l’esport o els idiomes).