IES Sant Vicent Ferrer – Concurs de preguntes

El taller que hem realitzat a IES Sant Vicent Ferrer (València) de introducció a l’aprenentatge, per a alumnat i estudiants, s’ha centrat en generar una idea diversa sobre l’aprenentatge. Ha tingut tres dinàmiques. Anem a comentar una dinàmica d’elles:

«CONCURS DE PREGUNTES»

Explicació

S’han repartit tres targetes a cada partipant.

Posteriorment es demana que pensem cada ú tres preguntes, una en cada targeta.

Es fa una presentació curta d’ambits de l’aprenentatge per a estimular l’aparició de preguntes. Després es numeren les preguntes i es llegeixen les preguntes. Cada estudiant tria les 3 que més li han interessat. Les que considera les millors preguntes.

Resultat

Hi ha hagut preguntes molt interessants, sobretot especulant sobre la capacitat infinita de l’aprenentatge, sobre les noves formes d’aprendre, sobre els problemes de l’aprenentatge… El fet de fer-ho en mode concurs ha sigut motivador per la curiositat de quina pregunta seria guanyadora, evidentment s’ha votat de forma anónima.

Conclusió

Un dels aspectes més interessants d’aquesta dinàmica ha estat canviar el costum de que les preguntes les genera el professorat i les respostes l’alumnat. En este cas en primer lloc són els alumnes qui generen preguntes i són preguntes que no tenen resposta, es queden símplement com a testimoni d’una curiositat.