IES Moixent (Moixent) – De què saps més?

El taller que hem realitzat al IES Moixent sobre aprenentatge i «técniques d’estudi», per a famílies i estudiants, s’ha centrat en fer una introducció general i experiencial a el que és «aprendre a aprendre». Ha tingut tres dinàmiques. Anem a comentar una dinàmica d’elles:

«DE QUÈ SAPS MÉS?»

Explicació

Es reparteix una tarjeta en blanc a cada membre del grup de participants, ja siga alumne o familiar. Posteriorment es demana que durant uns minuts cada ú pense la resposta a la pregunta «de quin tema saps més?». Per a fer una bona resposta s’ha de pensar en un tema, professional o hobbie, d’estudis o sense relació acadèmica, propi o compartit, que cadascú pense que sap més que de la resta de temes i podria parlar durant una estona.

Resultat

El resultat d’aquesta pràctica va ser molt interessant gràcies a la bona participació dels i les assistents al taller. Els temes que varen apareixer varen ser molt diversos i això ha sigut molt bó, alhora de poder contrastar els diferents aprenentatges.

Conclusió

Podem pensar que no és tan important el fet de trobar quin és el nostre saber més consolidat, sinó vore la diversitat de coneixements i sabers que es donen només en un saló de persones, com ha estat el cas. La visió de la diversitat de sabers que es donen i el contacte entre ells ja és un valor, que encara que siga inicialment, és potencialment molt interessant.